Speuren met je hond, het mooiste wat er is!
Curieuze neuzen
  SamenvattingBeste hondenvriendjes,

De neus van de hond is zijn belangrijkste zintuig.
Door het gebruik van dit zintuig te stimuleren stabiliseer je de hond binnen onze drukke mensensamenleving. Ook het samen in de buitenlucht werken met je hond verstevigd de band tussen baas en hond! Dat dit niet rasgebonden is mag duidelijk zijn, iedere hond vindt dit super om te doen!
In dit boek gaan we uit van het vinden van “bewijs van misdrijf” in de brede zin van het woord. Dat is voor ons mensen tenminste ook om te begrijpen. We gaan de hond op een “natuurlijke” manier leren om te speuren, zo krijg je een stabiele tevreden hond.
Ik dit boek staat het stap voor stap uitgelegd zodat je zelf aan de slag kunt.

Succes!Genre: Dieren
Omvang: A5
ISBN: 978-94-643-1994-1
Aantal pagina’s: 58
Prijs: € 16,50
incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België


 Over de auteurRob van Opstal is in de eerste plaats een hondenliefhebber. Hij is daarnaast gedragsdeskundige waarbij hij uitgaat van het normale denken van het dier, dat hierin VERMENSELIJKEN niet in past mag duidelijk zijn….
Ook heeft hij een hondenschool en vanuit de ervaringen die hij in meer dan dertig jaar heeft opgedaan, ook in verschillende takken van hondensport!, gaat hij met jou zijn ondervindingen delen voor het mooiste tijdverdrijf samen met je hond namelijk, SPEUREN.
We doen dit stapsgewijs zodat iedereen dit voor iedereen duidelijk is.
Je hond kan het, nu jij nog.

Samen speuren met je hond, plezier voor twee!Lees hier alvast een stuk uit het boek van Rob van OpstalHet is van belang dat als we een hond willen leren speuren, dat we als baas je hond leert hoe dit te doen. Normaal gesproken kan een hond dit van nature, maar in onze mensenmaatschappij moeten de honden meer op ons, de mens, letten dan op hun natuurlijke gaven. Dit betekent dat de honden het één en ander vergeten, maar niet verleren.
De hond in een modus zetten van speuren betekent dat we de hond weer in zijn natuurlijke denken laten denken. De hond als dier. Zo geef je hem een meerwaarde in zijn leven!

De neus van een hond is zo verschrikkelijk goed en complex dat wij dat als mens maar amper kunnen begrijpen wat en hoe hij ruikt en hoe hij dit sorteert in zijn hersenen, in zijn natuurlijke manier van denken.
Het is ook belangrijk dat je de lichaamstaal van je hond goed leert kennen om te weten of hij lucht heeft van iets.Verder lezen? Bestel het boek hier! 


rob
rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *