Over Hondenschool Zuid-West

Al meer dan 10 jaar biedt Hondenschool Zuid-West een gevarieerd aanbod in trainingen op verschillende niveaus. Een training moet namelijk niet alleen leuk zijn voor de hond, maar ook voor zijn baasje. Bij hondentrainer Rob verveel je je geen moment. Elke les leer je weer iets nieuws en versterk je de relatie met je lieve viervoeter.

Rob van Opstal heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen en africhten van honden van heel veel verschillende rassen op een manier die voor de hond logisch is. Dit kan voor de mens minder logisch zijn, maar voor het dier des te meer! Zo krijgen we begrip tussen baas en hond.

Bij Hondenschool Zuid-West krijgt u ondersteuning in het opvoeden of heropvoeden van uw hond.

Ook biedt Hondenschool Zuid-West een deskundige hulp bij de aanpak van diverse gedragsproblemen.

In alle gevallen is onze aanpak gebaseerd op de onderstaande zienswijze.

Mensen zien de wereld door de ogen van een mens.

Honden zien de wereld door de ogen van een hond.

We gaan uit van de natuurlijke manier van denken van je hond.

Wij gaan je jouw hond te leren begrijpen tijdens de lessen. Als je op een “hondse” manier omgaat met je hond zal hij je begrijpen. Wij hebben het verstand om ons aan te kunnen passen, de hond heeft dit minder. Het is ook zo dat geen een hond hetzelfde is, en dat geldt natuurlijk ook voor de baas. Dus iedere combinatie is anders en vergt ook een andere, persoonlijke aanpak waarin gekeken wordt naar de persoonlijke situatie. Hiervoor volgen we regelmatig colleges aan de Diergeneeskundige Faculteit van Merelbeke, Gent België, bij prof. Tiny de Keuster.

Hondenschool Zuid-West is uniek in het feit dat we de individuele aanpak ook in de groepstraining kunnen hanteren!

In al onze trainingen staat begrip centraal: de hond moet jou kunnen begrijpen en andersom moet jij als baas de hond ook kunnen aanvoelen. Alleen dan kan er een mooie band ontstaan. Hier werken we aan tijdens onze trainingen. We geven training in groepsverband, waarbij je hond sociaal leert om te gaan met andere mensen en honden. Tegelijkertijd besteden we zoveel mogelijk individuele aandacht aan elke hond en baas en we proberen jou wegwijs te maken in het leiderschap. Het is meestal zo dat het leiderschap, iedere hond heeft dit nodig!, van de baas bijgeschaafd moet worden en dat de hond dan vanzelf volgt.

Beleef uw hond in zijn beleving.