Gedragstherapie-training

Hondenschool Zuid West verzorgt gedragstherapie, gedragstraining, in heel Nederland en België!

Coaching voor u en uw hond.

Hondenschool Zuid West helpt u bij ongewenst gedrag van uw hond. Gedragstherapie van Hondenschool Zuid-West wordt aanbevolen door dierenartsen voor de zeer ruime ervaring met vrijwel alle rassen en ook sporthonden.

Bij Hondenschool Zuid West gaan we uit van de natuurlijke manier van denken van de hond. Mensen zijn geneigd een hond te bekijken en te behandelen alsof  het een mens is. Maar een hond ‘denkt’  anders dan een mens. Daardoor zal een hond zijn baas, en andersom, soms niet begrijpen. De hond zal daardoor soms anders reageren dan de baas zou willen. Dit kan uitmonden in serieus  ongewenst gedrag, zoals grommen, uitvallen naar fietsers of andere honden…of zelfs bijten! Maar ook het zichzelf onophoudelijk likken (compulsief gedrag), weglopen, plassen in huis en/of “verlatingsangst” vallen hieronder. In dit soort situaties is het vaak zo dat de hond voortdurend stress ervaart. Voor iedere hond is dit anders, iedere hond is een individu!

Hoe kan een probleem ontstaan?

Angst en onzekerheid is iets heel natuurlijks!

Zonder angst of onzekerheid zouden we, ook honden, niet kunnen overleven. Maar angst of onzekerheid moeten niet de overhand krijgen. Bij het omgaan met honden volgens de sturingsmethode dient de baas rustig en zelfverzekerd aanwezig te zijn en kijk of uw hond hulp, sturing, nodig heeft, ga vooral niet aaien, kroelen of op een geruststellende manier praten! Dit bevestigd de angst of onzekerheid bij uw hond en zal de angst dus verergeren! Doe vooral zo gewoon mogelijk. Als de hond dit oppikt zal hij eerder rustig worden en is er niks aan de hand. Hondenschool Zuid West kan u helpen met een sturingsmethode speciaal gericht op uw hond en u.

Honden met chronische angst of agressie tegen andere honden hebben, samen met de baas, gedragstherapie nodig.

Honden met een chronische angst kunnen echt een probleem hebben. Dit kan zich in het dagelijkse leven gaan uiten in erg introvert gedrag, maar ook in agressief gedrag! Sommige honden lijden aan een “geluidfobie”, honden zijn zeer gevoelig voor geluid. Ander honden kunnen dan weer angst/onzekerheid vertonen voor mensen of andere honden. Ga nooit een hond plotseling forceren in de angst, dit kan omslaan in agressie. Anderzijds mag angst, onzekerheid, maar ook agressie naar andere honden of mensen geen obstakel worden in het dagelijkse leven.

Als men respect heeft voor zijn hond gaat men professionele hulp zoeken. Hierin kan Hondenschool Zuid West u helpen. Omgaan met een hond met angsten is een groeiproces waar wij u in kunnen begeleiden.

Wat doen we daaraan?

Door de probleemsituatie, thuis of op straat, te bekijken en te bespreken met de baas kunnen we een diagnose stellen. Aan de hand hiervan stellen we een programma op, voor zowel de baas als de hond, waarin de problemen thuis en/ of op straat aangepakt worden. Meestal is het zo dat we ons niet gaan richten op het gedrag van de hond, maar op het denken van de hond. Als we het denken kunnen veranderen door training zal het gedrag veranderen in het gedrag wat we in de gedragstherapie-training, onder andere met beloningen voor gewenst gedrag, leren. U kunt hierbij, onder andere, denk aan Algemeen Anders Denken training . Zo zal ongewenst gedrag plaats maken voor gewenst gedrag.

Dit betekent dat u als baas een vermoeiende, maar dankbare taak te wachten staat. Het gedrag van uw hond zal veranderen van ergernis naar plezier voor u beiden!

Wederzijds Begrip en Herhaling zijn Belangrijk!

Hondenschool Zuid-West werkt niet met inschrijfformulieren voor gedragstherapie.

Ieder geval zal apart bij u thuis bekeken worden, waar het probleem zich voor doet. We hebben ook zelf werkbladen ontwikkeld die aangepast kunnen worden naar uw persoonlijk probleem met uw hond.

Blijf niet met het probleem zitten en maak het leven van u en uw hond aangenamer!

Ondersteuning van uw dierenarts.

Psychofarmaca kan heel goed werken bij gedragsproblemen mits dit in samenwerking gebeurt met gerichte gedragstherapie op het probleem.

Om baas en hond te ontlasten in gedragsproblemen van de hond, zal uw dierenarts uw hond soms ondersteunende medicatie voorschrijven. Het is van groot belang voor het slagen van de missie dat en een goede communicatie is tussen u, uw dierenarts en Hondenschool Zuid West. Dit kan onbegrip of frustratie voorkomen bij u als baasje. Zo kunnen we samen een goede therapie geven aan u en uw hond voor het oplossen of verlichten van de gedragsproblemen van uw hond. Bedenk dat dit alles een herplaatsing of zelfs euthanasie kan voorkomen.

Onze gedragstherapie-training staat in  het teken van de verbetering van de relatie  tussen baas, hond en hun omgeving.

Extra’s

Gedragstherapie-training | Trainen met beloningen
Hondenschool Zuid West maakt géén gebruik van de zogenaamde klikkermethode (trainingshulpmiddel). Bij ons vorm je je hond aan de hand van commando’s en het geven van beloningen zoals je stem, een snoepje of een aai over de kop. Op deze manier heb je beide handen vrij om te trainen.

Privéles, overdag of twee keer per week trainen
Wilt u liever niet in groepsverband trainen, of u wilt liever bij u thuis of bij uw bedrijf trainen? Dan kun je bij ons ook terecht voor privéles. Voor een sneller en beter resultaat raden we je aan om twee keer per week met je hond te komen trainen.

Speciale trainingen
Voor hulphonden (KNGF) of sporthonden (KNPV, IPO/VDH) bieden wij aangepaste programma’s aan, waar we de hond en de baas op specifieke onderdelen trainen. Bedenk wel dat hiervoor het basis appèl op orde moet zijn, ook hier kunnen we aan werken.

 

 Gedragstherapie-training | Hondenschool Zuid-West - Al ruim 25 jaar de hondentrainer | Roosendaal, Oud Gastel, Steenbergen, Zevenbergen, Oudenbosch, Standaardbuiten, Fijnaart

Hondenschool en Gedragstherapie-training in Roosendaal, Oud Gastel, Steenbergen, Zevenbergen, Oudenbosch, Standaardbuiten, Fijnaart. Contact | Facebook