Cursus & Workshops voor honden en baasjes

Cursus & Workshops: Ook voor dagbesteding voor onder andere PGB.

Naast de gedragstraining-therapie kunt u bij ons ook terecht voor een goede reguliere cursus. We trainen in kleine groepen die zoveel mogelijk dezelfde samenstelling hebben. Hierdoor leren zowel de baasjes als de honden elkaar sneller en beter kennen. Dat komt het sociale karakter van uw hond ten goede. Ook hier met een enthousiaste baas, op gepaste tijden een beloning en vooral samen plezier hebben! Je leert de lichaamstaal van je hond te begrijpen en hoe je hierop moet reageren.

Onze cursussen zijn geschikt voor alle hondenrassen en alle leeftijden. Natuurlijk is de wat ‘moeilijkere’ hond ( ook honden die bij andere hondenscholen niet adequaat geholpen kunnen worden) ook welkom.

Er wordt getraind op een verlicht en verhard terrein, zodat u geen vieze hond of modderlaarzen mee naar huis hoeft te nemen.

Naast puppyles zijn er de volgende cursussen te volgen:

 • Vervolgcursus Elementaire Gehoorzaamheid
 • Vervolgcursussen Gehoorzaamheid en  Gedrag (1, 2,3 en 4)
 • Aangepaste programma’s voor o.a.  hulphonden en sporthonden (o.a. IPO, KNPV en jachthonden)
 • Privé les bij u thuis of bij uw bedrijf is uiteraard ook mogelijk, een factuur is mogelijk.

De prijs voor groepslessen is 130 euro voor 10 lessen. Voor de prijs van privéles en de mogelijkheden hiervan kunt u het best telefonisch informeren.

SPEUREN

Speuren, niet te verwarren met zomaar wat snuffelen in uw huiskamer naar een snoepje of in een slootkant!, met uw hond zorgt voor een natuurlijke mentale rust. Het samen bezig zijn zorgt tevens voor een super baas-hond verhouding! Het is ook niet ras of leeftijd gebonden. Zelfs een pup van 10 weken kan leren speuren en dit is goed voor zijn geestelijke stabiliteit is zijn verdere leven.

Speuren doen we altijd in overleg met u, voor welke dag of tijdstip.

Vraag naar de mogelijkheid om te speuren, het is een plezier voor beiden!

In 2019 is er de mogelijkheid om ook overdag privé te train

Laat uw hond voor het trainen goed uit. Vergeet uw trainingssnoepjes ( kaasjes, worstjes of beloning snoepjes) en een speelgoedje voor uw hond niet. Geef uw hond voor de training geen eten, met een volle maag trainen is niet prettig.

Alle lessen zijn op:

 • maandagavond van 19.00 tot 20.00 en van 20.00 tot 21.00
 • dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 en van 20.00 tot 21.00
 • woensdagavond van 19.00 tot 20.00 en van 20.00 tot 21.00
 • vrijdagavond van 19.00 tot 20.00
 • zaterdagochtend van 9.30 tot 10.30 en van 10.30 tot 11.30
 • wisselen van lesdagen en lestijden kan altijd, in overleg
 • speuren altijd in overleg!
 • Privéles, gedragstherapie en dagopvang PGB altijd in overleg!

Puppy Cursus

Bij de puppy cursus leggen we vooral de nadruk op het socialiseren van de pup naar andere honden en mensen. Daarnaast komen ook de normale dagelijkse activiteiten aan bod zoals het goed aan de lijn lopen, zitten, liggen (af) en vooral het ‘hier komen’. Wij leren de hond dat er maar één persoon op de hele wereld de belangrijkste en de leukste is: de baas. Dit alles met de nodige dosis goede zin van de baas, een aai over de kop en een snoepje.

hondentraining en cursussen nederland | Cursus & Workshops | Hondenschool Zuid-West

Voor bepaalde angsten of onzekerheden en agressie voor bijvoorbeeld vrachtwagens, onweer en vuurwerk kijkt u even bij Gedragstherapie-training.

Extra’s

Trainen met beloningen
Hondenschool Zuid-West maakt géén gebruik van de zogenaamde klikkermethode (trainingshulpmiddel). Bij ons vorm je je hond aan de hand van commando’s en het geven van beloningen zoals je stem, een snoepje of een aai over de kop. Op deze manier heb je beide handen vrij om te trainen.

Privéles, overdag of twee keer per week trainen
Wilt u liever niet in groepsverband trainen, of u wilt liever bij u thuis of bij uw bedrijf trainen? Dan kun je bij ons ook terecht voor privéles. Als u de avondtrainingen niet kunt volgen, stellen we u ook in de gelegenheid om op maandag tot en met zaterdag overdag te trainen! Voor een sneller en beter resultaat raden we je aan om twee keer per week met je hond te komen trainen.

Les voor kinderen met leerlinggebonden financiering en dagbesteding voor PGB.
Hondenschool Zuid-West biedt ook trainingen aan voor kinderen vanaf 12 jaar met bijvoorbeeld vormen van autisme of ADHD. De kinderen volgen een reguliere groepsles met hun eigen hond of met de hond van het gezin. We hebben al veel positieve reacties gekregen op deze training.

Speciale trainingen
Voor hulphonden of sporthonden (KNPV, IPO/VDH) bieden wij aangepaste programma’s aan, waar we de hond en de baas op specifieke onderdelen trainen. Dat dit gebeurt op basis van algemeen appèl zal u duidelijk zijn.

Op zoek naar een locatie om met met je hond te speuren? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Demonstratie

We kunnen voor u ook een demonstratie verzorgen voor bijvoorbeeld verenigingen, scoutinggroepen, verzorgingstehuizen en basisscholen. Dit kan ook in een kleine setting als een klaslokaal. De demonstratie kan bestaan uit een uitleg over de verzorging en het omgaan met de hond tot het laten zien hoe een ” drugshond” zoekt. Desgewenst kunnen we ook laten zien hoe een politiehond ingezet kan worden, maar ook hoe sociaal naar mensen deze is.

De tijdsduur van een demonstratie is, in overleg, van een uur tot een halve dag.

Voor meer informatie neem contact op of volg ons op Facebook.