Cursus voor honden en hun baasje.

Tevens voor privélessen bij u aan huis door heel Nederland en België!

Naast de gedragstraining-therapie kunt u bij ons ook terecht voor een goede reguliere cursus. We trainen in kleine groepen die zoveel mogelijk dezelfde samenstelling hebben. Hierdoor leren zowel de baasjes als de honden elkaar sneller en beter kennen. Dat komt het sociale karakter van uw hond ten goede. Ook hier met een enthousiaste baas, op gepaste tijden een beloning en vooral samen plezier hebben! Je leert de lichaamstaal van je hond te begrijpen en hoe je hierop moet reageren. Voor mensen die onregelmatig werken is er altijd de mogelijkheid om op een andere dag te komen. Laat dit dan weten in de groepsapp. Stuur de dag dat je wilt komen, die dag, ook even een appje,

Onze cursussen zijn geschikt voor alle hondenrassen en alle leeftijden. Natuurlijk is de wat ‘moeilijkere’ hond ( ook honden die bij andere hondenscholen niet adequaat geholpen kunnen worden) ook welkom.

Er wordt getraind op een verlicht en verhard terrein, zodat u geen vieze hond of modderlaarzen mee naar huis hoeft te nemen.

Naast puppyles zijn er de volgende cursussen te volgen:

 • Vervolgcursus Elementaire Gehoorzaamheid
 • Vervolgcursussen Gehoorzaamheid en  Gedrag (1, 2,3 en 4)
 • Aangepaste programma’s voor o.a.  hulphonden en sporthonden (o.a. IPO, KNPV en jachthonden)
 • Privé les bij u thuis, IN HEEL NEDERLAND EN BELGIË!, of bij uw bedrijf is uiteraard ook mogelijk, een factuur is mogelijk.

De prijs voor groepslessen is 150,00 euro voor 10 lessen, losse lessen zijn 20 euro. Kunt u een keertje niet geef dit dan tijdig door, voor 16.00 uur!, dan schuift uw les gewoon op.

Voor de prijs van privéles en de mogelijkheden hiervan kunt u het best telefonisch informeren.

SPEUREN

Speuren, niet te verwarren met zomaar wat snuffelen in uw huiskamer naar een snoepje of in een slootkant!, met uw hond zorgt voor een natuurlijke mentale rust. Het samen bezig zijn zorgt tevens voor een super baas-hond verhouding! Het is ook niet ras of leeftijd gebonden. Zelfs een pup van 10 weken kan leren speuren en dit is goed voor zijn geestelijke stabiliteit is zijn verdere leven!

Zie mijn boek elders op de site.

Laat uw hond voor het trainen goed uit. Vergeet uw trainingssnoepjes ( kaasjes, worstjes of beloning snoepjes) en een speelgoedje voor uw hond niet. Geef uw hond voor de training geen eten, met een volle maag trainen is niet prettig.

Alle lessen zijn op:

 • maandagavond van 18.30 tot 19.30 en van 19.30 tot 20.30
 • dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 en van 19.30 tot 20.30
 • woensdagavond van 18.30 tot 19.30 en van 19.30 tot 20.30
 • vrijdagavond van 18.30 tot 19.30 en van 19.30 tot 20.30
 • zaterdagochtend van 9.30 tot 10.30, van 10.30 tot 11.30 en van 11.30 tot 12.30
 • wisselen van lesdagen en lestijden kan natuurlijk altijd, in overleg
 • per lessenblok, 10 lessen, 150,00 euro, losse lessen zijn 20 euro
 • Privéles, gedragstherapie altijd in onderling overleg!

Puppy Cursus

Bij de puppy cursus leggen we vooral de nadruk op het socialiseren van de pup naar andere ( volwassen) honden en mensen. Daarnaast komen ook de normale dagelijkse activiteiten aan bod zoals het goed aan de lijn lopen, zitten, liggen (af) en vooral het ‘hier komen’. Wij leren de hond dat er maar één persoon op de hele wereld de belangrijkste en de leukste is: de baas. Dit alles met de nodige dosis goede zin van de baas, een aai over de kop en een snoepje.

hondentraining en cursussen nederland | Cursus & Workshops | Hondenschool Zuid-West

Voor bepaalde angsten of onzekerheden en agressie voor bijvoorbeeld vrachtwagens, onweer en vuurwerk kijkt u even bij Gedragstherapie-training.

Extra’s

Trainen met beloningen

Hondenschool Zuid-West maakt géén gebruik van de zogenaamde klikkermethode (trainingshulpmiddel). Bij ons vorm je je hond aan de hand van commando’s en het geven van beloningen zoals je stem, een snoepje of een aai over de kop. Op deze manier heb je beide handen vrij om te trainen.

Privéles, overdag of twee keer per week trainen
Wilt u liever niet in groepsverband trainen, of u wilt liever bij u thuis of bij uw bedrijf trainen? Dan kun je bij ons ook terecht voor privéles. Als u de avondtrainingen niet kunt volgen, stellen we u ook in de gelegenheid om op zaterdag overdag te trainen! Voor een sneller en beter resultaat raden we je aan om twee keer per week met je hond te komen trainen als dit nodig is.

Speciale trainingen
Voor hulphonden of sporthonden (KNPV, IPO/VDH) bieden wij aangepaste programma’s aan, waar we de hond en de baas op specifieke onderdelen trainen. Dat dit gebeurt op basis van algemeen appèl zal u duidelijk zijn.

Voor meer informatie neem contact op of volg ons op Facebook.